top of page
Search
  • Writer's picturepiscizadjecucg

Novogodišnji i božićni praznici su ljepši uz osmijehe, a mi vam darujemo 104. „Osmijeh“




Drugari, Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade i ovog puta ima pregršt poklona za vas. Vrijeme je darivanja, ljubavi, zimske idile i praznične čarolije, a uz „Osmijeh“ će nam biti lakše da ove dane pamtimo kao magične.

Sjećaonica nas, i u ovom broju, podsjeća na ljude i teme koji su „Osmijeh“ činili kultnim časopisom u Crnoj Gori i prije trideset godina.

Sokolići vam predstavljaju nagrađene poetske i prozne radove na II konkursu Gradske biblioteke i čitaonice iz Herceg Novog na temu „Ala je lijep ovaj svijet“.

U Razvigoru čitajte Bajku o Belom jelenu Žarka Vučinića koja je nagrađena na FEDU-u (Sarajev0, 2023), te „zimsku“ pjesmu Vesne Radović.

Iz BiH i Srbije nam stižu prilozi za Kolo prijatelja koji svojom originalnošću plijene pažnju i vjerujemo da ćete uživati u svakom od njih.

Poseban dio ovog broja posvetili smo 13. novembru, Njegoševom danu - crnogorskom prazniku kulture i objavili smo najbolje radove učenika iz cijele Crne Gore koji su posvećeni ovom velikanu.

Tu su i preporuke za čitanje, muzičke igre, notni zapis omiljene novogodišnje pjesme, ilustracije koje su nam stigle od drugara sa Cetinja i SLŠ „Petar Lubarda“ i još mnogo, mnogo toga... Uživajte!


Osmijeh, broj 104
.pdf
Download PDF • 47.47MB

540 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page